NIEUWS

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe activiteiten

WINNAAR LEKKERSTE IJS VAN OVERIJSSEL EN 3E VAN NEDERLAND

Patissier en broodspecialist van Otten uit Enter, Rijssen, Wierden en Almelo maakt het beste banketbakkersijs van Overijssel!

Hoog niveau bij ijswedstrijd van het Patisserie College

LEERDAM – Smakelijk nieuws uit Overijssel! Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat u voor het allerlekkerste banketbakkersijs bij Patisserie Van Otten moet zijn. Van Otten is als beste ijsmaker uit de bus gekomen tijdens de provinciale banketbakkersijs-keuring van het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers.

 Wedstrijd

Het Patisserie College riep alle leden op hun vers gedraaide vanille roomijs en mango sorbetijs in te leveren voor de wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’.

In totaal streden twintig banketbakkers om de felbegeerde titel waarmee Van Otten uiteindelijk aan de haal ging als beste van Overijssel!

De vierkoppige jury onder leiding van juryvoorzitter René Jacobs sprak van een hoog niveau.

René Jacobs: “Het room- en sorbetijs van Van Otten is van topkwaliteit. Bij het vanilleroomijs proef je écht vanille en bij de mangosorbet proef je échte mango. Ook heel belangrijk: het ijs is niet te zoet. Je blijft er gewoon van eten.”

ERic en Irma van Otten, eigenaren van de gelijknamige patisserie zijn ontzettend blij met hun prijs. Eric: We zijn een aantal jaar geleden begonnen met het zelf bereiden van vers ijs. Elke dag draaien we ijs met de beste grondstoffen. Hierin doen wij geen concessies. Het is daarom heel leuk dat dit dus ook echt geproefd word. Eigenlijk vind ik het een echte teamprestatie!

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: “Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er vers fruit wordt gebruikt.

De top van de wedstrijd ligt erg dicht bij elkaar maar het ijs van Van Otten is de terechte winnaar van de provincie Overijssel. ‘Zelden zulk goed ijs geproefd’, waren de woorden van de jury.

De ‘overall-winnaar’ van de wedstrijd werd Patisserie Top’s uit Bilthoven. Patisserie van Otten mag zich naast de beste van Overijssel ook de 3e van Nederland noemen. (binnen het Patisserie College)

De competitie

Binnen het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.