NIEUWS

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe activiteiten

Winnaar Lekkerste Speculaasbrok van Overijssel

Patisserie van Otten te Enter bakt de beste SPECULAASBROKKEN 2019 van de Provincie Overijssel

Hoog niveau bij keuring van Het Patisserie College te Veghel

LEERDAM – Vandaag is bekend gemaakt dat Patisserie van Otten , de Patisserie College Banketbakker uit Enter, Rijssen, Wierden en Almelo, de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College.

Keuring

Tijdens de najaarsvergadering van 29 Oktober jl. konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Het Patisserie College, hun beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2019’. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, Dre Eversteijn, Toppatissier van Friesland Campina en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Dre Eversteijn: “De winnende brokken van Van Otten waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De winnende brokken voor de provincie Overijssel van Patisserie van Otten scoorden op smaak uitstekend. Maar ook de brosheid en uitstraling waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor dit banketproduct. Eric van Otten is blij met de prijs: “ Elk jaar proberen we weer een nog betere brok te bakken. Het neigt dan ook naar topsport en wil graag deze prijs opdragen aan ons hele team “..

De competitie

Binnen Het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren.  Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Friesland Campina deze competitie georganiseerd. Hieruit ontstaat de provinciale winnaar, dit jaar Patisserie van Otten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.